Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Kutija knjiga

 

Sa kutije smo skinuli okove i obojali je bijelim akrilnim primerom.

Cijelu kutiju obojamo u mat crnu akrilnu boju. Izrežemo motiv rižinog papira i sa ZADNJE strane nanosimo bijelu akrilnu boju. Radimo to pomalo udva-tri sloja da nam se papir ne bi jako razmočio. Na taj način stvaramo potrebnu impregnaciju papira za lijepljenje na tamnu podlogu.

 

Kada se papir osuši, malim škaricama smo izrezali rupu u dijelu papira koji je bio bijel sa gornje strane da nam se vidi crna podloga kroz nju. Papir zaljepimo decoupage ljepilom na površinu poklopca kutije.

 

Oko „rupe“ na papiru nanesemo 3D ljepilo za foliju u tubi, pričekamo da se posuši i zaljepimo zlatnu foliju. Na bočnu stranu kutije strukturnom pastom nanesemo šablonu, te ju obojali u crno kada se posuši.

 

U naš okvir na papiru, koristeći šablonu i teracota crveno-smeđu pastu nanesemo tekst.

 

Na bočne strane donjeg dijela kutije, špatulom nanesemo istu nijansu teracota paste i oštrim kistom ju istupkamo da postane neravna. Kada se osuši patinirati ćemo ju tintom u jastučićima – crnom, zlatnom i tirkiznom. Na taj način naša podloga će imati ekekt „stare kože“.

Na oštar kist stavimo malo metalic antique cooper boje, višak obrišemo o kuhinjski ubrus i lagano povlačeći o površini naglasimo šablonu. Na isti način napravimo na bočnim/uskim stranicama cijele kutije.

Za kraj uskim paint markerom iscrtamo šavove na kožnim dijelovima.