Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

3d kućica

Podlogu kućicu obojali smo bijelim akrilnim primerom (gornji dio – zastavicu - ne). Izabrala sam motiv sa salvete, koji ću zalijepiti na sredinu podloge.

 

Po „krovu“ kućice pomoću šablone uzorka cigle i strukturne paste nanesemo uzorak. Dobro osušimo.

 

Naše cigle bojati ćemo naizmjenično mat žuto-crvenom i narančastom bojom. Kako vidite na slici krov sam okrenula prema sebi, jer sam koristila špricu sa vodom – nanesete boje naizmjenično, malo pošpricate vodom i kistom razmažete. Tako će vam se boje bolje stopiti na podlozi, a neće biti oštrog prijelaza. Zato sam podlogu okrenula suprotno od motiva da nam se eventualno cijeđenje boje ne bi slijevalo na motiv. Osušimo.

 

Da bi dobili malo tamniji izgled starinske cigle, dodajemo na mjestima lazur gel (trešnja). I opet nanesete na mjestima i malo špricnete vode. Osušimo. Na ovaj način možemo dodavati boje i lazure po želji, samo svaki put nakon špricanja vodom posušite – da vidite kako izgleda kada je suho i da ne previše razvodnili, pa opet isti postupak po želji.

 

Pomoću oštrog kista i country zelene mat boje malo smo osjenčali vrhove.

 

Cvjetiće na motivu dodatno smo naglasili limeta konturom i 3D decor penom, a na cigle na motivu nanijeti ćemo mrvicu bijele strukturne paste – da i njih naglasimo.

 

I kao na svakom pravom starinskom krovu dolazi mahovina – heavy body gela na površinu, stavimo komad mahovine i to je to. Na kraju ćemo mahovinu pošpricati lakom u spreju da nam se ne bi vremenom osula.

 

Gornji dio podloge – zastavicu – premazali smo lazur gelom direktno na MDF. Posušimo i pobrusimo da naglasimo rubove. Šablonom smo napravili natpis i malo pošpricali bijelom bojom. 

Prelakiramo mat lakom, povežemo dijelove i spremna je za objesiti na ulaz.