Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Antički sat

Podlogu od MDF-a smo obojali gesso bijelom primerom pastom – imate bijelu podlogu bez dodatnog bojanja bijelom bojom. Potreban vam je i krug sa brojevima.

 

Za efekt danas smo izabrali godove drveta – za to nam je potrebna gumena alatka za imitaciju godova. Podlogu smo kistom namazali kesten lazur gelom – odličan je za ovakve efekte. Lijepo se razmazuje po podlozi, a nije vodenast kao običan lazur.  Gumenu alatku povlačimo po površini odozgo prama dolje i lagano ju povlačimo/valjamo po površini da dobijemo crte ili godove. Ako niste zadovoljni vašim uzorkom, jednostavno kistom ponovno razmažete lazur gel i ponovite (zato je gel odličan jer se ne osuši odmah).

 

Dok nam se gel suši, ukrasiti ćemo krugove sa brojevima. Želimo postići starinski izgled oksidiranog željeza – potrebna nam je iron pasta, mat akrilne boje – teracotta, country zelena i bordo.

 

Iron pastu smo oštrim kistom nanijeli na podlogu – što neravnije to bolje, može i u 2-3 sloja.

Zatim oštrim kistom i malo boje patiniramo/bojamo podlogu naizmjenično po želji. Samo povlačite kistom po vrhovima paste.

Malo ispatiniramo brass wax pastom.

 

Sa ivory resin medijem izliti ćemo par vrsta odljevaka sa silikonskim kalupom. Pomiješamo dvije komponente, ulijemo u kalup i nakon 20-30 min vadimo van. Neće biti u potpunosti suho jer nam treba da ostane fleksibilno, ali dovoljno da se može raditi sa njima.

 

Obojamo ih brass tekućim metalom na nitro bazi.

 

Našu podlogu za sat smo ODMAH prelakirali akrilnim lakom te na nju zalijepili krug sa brojevima i ornamente. Kad lijepite ornamente ili stavite rukavice ili ruke odmah operite nitro razrjeđivačem jer se naš tekući metal ne suši tako brzo, a moramo ornamente zalijepiti dok su fleksibilni.

Na ornamente smo nanijeli umbra antique pastu u debljem sloju.

 

Višak antique paste po vrhovima obrišemo pamučnom krpicom.

Ornamente prelakiramo lakom na nitro bazi. Za kraj smo na kazaljke i malo po ukrasima dodali tirkizne boje.