Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Antika

Podloge smo obojali sa transparentnim primerom. Koristit ćemo salvetu sa sitnim cvjetićima i ivory resin.

Podloge obojamo u bijelo i zalijepimo salvetu na sve površine.

 

Pomoću šablone i gesso primer paste nanesemo uzorak i ostavimo da se osuši (na stalku do pola na sve 4 strane, a na okviru također do pola visine). Donji dio stalka i rub okvira obojali smo mat indigo plavom.

Dok na se sve suši izradit ćemo 3D elemente pomoću ivory resin-a i silikonskog kalupa. Dvije komponente koje dolaze u malim bočicama ulijemo u male mjerice u istoj količini (posudice za mjerenje dolaze u kutiji). Zatim ih u nekoj maloj čašici izmiješamo i lagano promiješamo. Lijevamo u kalup. Nakon 30-40 minuta možemo ga izvaditi iz kalupa i ostavimo ga da se dalje suši.

 

Tankim kistom i mat crnom bojom obojamo dio šablone.  Zatim starom spužvicom nanosimo mat akrilni lak tapkajući ga po površini. Tako prelakiramo cijelu površinu. Ostavimo da se osuši.

Starinski zatamnjeni izgled tj. patiniranje ovaj put radimo uljanom bojom – namažemo boju po površini da sve pokrije, uzmemo vlažnu baby maramicu i lagano brišemo po želji koliko želimo da nam je ispatinirano tj. potamnjeno.

 

Na podlogu za miješanje stavimo mat akrilnog laka i mrvicu svijetlije plave boje.  Umočimo spužvicu u lak i tapkamo po cijeloj površini  – samo na mjestima umočimo spužvicu u plavu boju, pa lak i dalje tapkamo. Tako ćemo na mjestima dobiti starinske plave patine po dijelu koji želimo (mi smo ovdje isključivo po dijelu šablone koji je obojan u crno).

 

Za kraj ćemo malo antique srebrnom pastom ukrasiti rubove. Naše odljevke obojamo tamnijom plavom i samo malo vrhove prijeđemo srebrnom pastom. Pomoću hobby ljepila ćemo ih zalijepiti na podloge.