Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Antique kutija

Sa kutije smo skinuli okove i obojali ju bijelim akrilnim primerom. Kao motiv poslužiti će nam A4 rižin papir koji ćemo u cijelosti zalijepiti na poklopac.

 

Da bi dobili na bočnoj stranici imitaciju utora poslužiti ćemo se malim trikom – olovkom označimo okomito dvije crte sa svake strane i povlačeći uz ravnalo odvijačem napravimo utore u materijalu.

 

Strukturnom pastom i šablonom nanesemo uzorak između dvije crte. Ostavimo da se dobro osuši.

 

U međuvremenu poklopac kutije obojamo bijelom akrilnom bojom, kada se osuši nanesemo ljepilo za salvete i pomoću tehnike peglanja zalijepimo cijeli papir u komadu (dio i na bočni dio kutije). Koristeći se skalpelom razrežemo papir po spoju poklopca i kutije. Ponovno premažemo ljepilom sa gornje strane papira. Višak papira uklonimo brusnim papirom.

 

Bočnu stranu kutije i poklopca spužvicom obojamo dekor soft tirkizno zelenom bojom koja je vrlo slična boji našeg papira.

 

Tekuću bitumen patinu pomoću kista nanesemo na osušenu boju, pustimo da se malo upije i baby vlažnom maramicom lagano brišemo bitumen da nam bude nejednako patinirano. U našim lažnim utorima ostavimo malo više patine.

 

Dodatno možemo šablonu naglasiti brusnim papirom.

 

Bočne strane kutije obojamo mat akrilnom bojom – bijela kava. Kada se posuši na oštar kist za šablone stavimo malo tirkizno-zelene i obrišemo višak o papir. Povlačeći oštrim potezima ostavimo samo lagano otisak zelene boje. Na isti način radimo sa antique umbra pastom.

 

Na isti način pomoću šablone i oštrog kista ukrasimo bočnu stranicu kutije i poklopac iznutra.

 

Za kraj smo sve prelakirali mat lakom, express ljepilom zaljepili metalne kutne elemente i vratili okove.