Sa kutije smo skinuli okove i obojali ju bijelim akrilnim primerom.

 

Pod i rub donjeg dijela kutije smo obojali u mat crnu akrilnu boju. Zatim na podlozi za miješanje stavimo mat crnu i antique bakrenu metallic boju. Spužvasti valjak umačemo u boju da nam je dio spužvice crn dio bakren i bojamo donji dio kutije sa svih strana (crna do crnog ruba). Pustimo da se osuši.

 

Poklopac smo obojali bijelom bojom i zalijepili rižin papir da nam je jedan kraj do ruba poklopca. Na donji dio kutije smo od gornjeg ruba iron pastom nanijeli uzorak šablone (pasta je crna pa ju ne moramo dodatno bojati). Isti uzorak smo nanijeli na poklopac sa strane gdje nemamo rižin papir, koristili smo bijelu strukturnu pastu.

 

Za bojanje poklopca izvan rižinog papira upotrijebili smo olive decor soft boju u koju smo dodali malo iste antique bakrene, koja je zelenoj dala malo starinski štih. Spužvicom smo obojali cijelu šablonu, prelazeći lagano i po papiru. Lagano baby vlažnom maramicom obrišemo boju oko šablone na papiru (skroz lagano da ne obrišemo sve nego dobijemo zamagljen izgled boje).

 

Kad nam se boja dobro osuši, spužvicom prijeđemo rubove i šablonu (lagano tapkajući) – prvo sa bakrenom, zatim antique pastom (brass) a na kraju malo crne da naglasi šablonu.

 

Naše ruže sa rižinog papira smo dodatno naglasili pomoću zlatne konture.  Sve prelakiramo sjajnim akrilnim lakom.

 

Stavimo li u kut metalni ukras i dodamo antique nogice dobit ćemo pravu baroknu kutiju za sve ljubitelje malo tamnijeg stila.

 

Sav potreban materijal, pribor i podlogu možete pronaći u NB HOBBY&ART-u ili na www.nbhobby.com