Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Morski pladanj

 

Pladanj premažemo bijelim primerom, te obojamo bijelom akrilnom bojom. Izvući ćemo 3 crte tj. udubiti ih u materijalu (mdf-u) – kao da je podnožje pladnja rađeno od dasaka.  Mi sam se poslužili odvijačem, ali možete i malo većim skalpelom.

 

Pik traku smo zalijepili na određenu dužinu pladnja (u našem slučaju 20 cm). Na podlogu za miješanje stavimo malo plave creamy akrilne boje i malo mat sive. Našpricamo si dosta vode. Za nanošenje boje ovdje smo koristili malo oštriji veliki kist (da bi nam podloga bila nejednako obojena). Kist umočimo malo u plavu, više sive i dobro izmiješamo u vodi. Bit je da su boje više vodenaste tj. transparentne.

 

 Kada se boja posušila, brusnim papirom sve izbrusimo.

 

U međuvremenu smo na bočne strane nanijeli malo morske šablone pomoću strukturne paste (jednu stranu na bijeli dio, jednu na plavkasti).

 

Sa salvete sa morskim motivima izrezali smo motiv školjaka, koje ćemo lijepiti na unutrašnjost pladnja uz pomoć decoupage ljepila. Kada lijepimo na podlogu koja nije bijela (u našem slučaju sivo-plava) da bi nam motiv sa salvete bio vidljiviji, prvo zalijepimo drugi sloj salvete (bijeli) a zatim sam motiv.

 

Na plavom dijelu smo malo naglasili izvučene crte pomoću oštrog kista i umbra antique paste.

 

Šablonom sa natpisima i ornamentima, bojom i oštrim kistom za šablone dodatno ćemo ukrasiti unutrašnjost pladnja. Na plavom dijelu bijelom bojom, na bijelom dijelu – crnom bojom.

Ako ste ljubitelj još više starinskog štiha, možete brusnim papirom naglasiti rubove ili dodatno antique pastom.