Sa kutije i okvira skinemo okove i obojamo ih bijelim akrlinim primerom.  Za motiv ćemo koristiti motiv anđela iz kolekcije salveta nostalgija. Kada se primer posuši dio podloga gdje ide salveta obojamo mat bijelom bojom.

 

Salvetu zalijepimo pomoću salvetnog ljepila na poklopac kutije i na dio okvira. Koristeći bijelu, vintage plavu i blueberry plavu mat boju (miješajući ih) bojamo okvir oko motiva i donji dio kutije.

 

Dok su boje još napola vlažne brusimo ih brusnim papirom da ih još malo izjednačimo tj. stopimo i napravimo lagani shabby.

 

Koristeći špatulu i snow pastu na poklopcu kutije oko motiva napravimo „okvir“ od paste. Pomoću šablone i snow paste na dio okvira nanesemo uzorak (pastu nanesemo preko šablone i zatim špatulom malo potapkamo da nam bude neravna) , a istu tu šablonu sa glatkom strukturnom pastom nanesemo na donji dio kutije (sa dvije strane – prednja i jedna bočna).

 

Za dodatni štih poslužit ćemo se bijelom bojom pomiješanom sa vodom, te oštrim kistom za šablone pošpricati podloge. Na donjem dijelu kutije špricamo one dvije strane na koje nismo nanijeli šablonu – da naša kutije ima različite strane!!!

 

Unutrašnjost kutije obojamo bijelom bojom, a srce od MDF-a obojamo bijelom – šablonom nanesemo točkice i malo patiniramo plavom, te univerzalnim ljepilom zalijepimo  ga na unutrašnjost poklopca.

 

Želimo li našem kompletu dodati i kuglicu za bor da nam komplet bude pravi božićni poklon napravimo ju na isti način kao i kutiju / okvir.  Kuglicu obojamo bijelom bojom. Na prednju stranu zalijepimo salvetu i obojamo oko nje kao i prethodne podloge – istim bojama. Na zadnju stranu kuglice špatulom nanesemo snow pastu na koju možemo dodatno posipati malo glitera. Motiv pošpricamo bijelom bojom. A uzorak šablone nanesemo okolo spoja prednje i stražnje strane kuglice pomoću spužvice i bijele boje.