Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Pohabana kutijica

ALI PRVO MORAMO NAGLASITI – u ovom tutorijalu ćemo raditi umbra antique pastom, a ne bitumenom kojim se češće radi kada svladate tehniku – RAZLOG – bitumen ne prianja na ljepilo za salvete, dok pasta da. Pa ako ste kreativac koji lijepi salvetu na način da odozgora prelazite ljepilom, lakše će vam biti antique pastom. Ako pak salvetu peglate – nakon što ju zalijepite ne nanosite odmah gornji sloj ljepila pa se možete služiti i bitumenom.

 Kutijicu obojate bijelim akrilnim primerom, a poklopac i dvije manje bočne strane sa još jednim slojem bijele boje.

Zalijepimo motiv sa salveta kao na slici, ali gornji sloj ljepila pokušajte nanijeti u što tanjem sloju.

 

Na prednju (i zadnju) stranu kutije direktno na primer nanesemo umbra antique pastu. Pustimo da se malo osuši i kistom nanesemo decor soft boje – denim plavu i žutu (ne pokrivamo cijelu površinu). Malo posušimo.

 

Brusnim papirom pobrusimo površinu. Pokušajte nejednako pritiskati, tako da negdje dođemo do bijele boje primera, negdje do tamne boje paste, i da nam boje ne budu jednake nijanse.

 

Sada ćemo „skidati“ dijelove salvete – uzmemo brusni papir – preklopimo ga na pola i onim rubom skidamo tu i tamo. Potrebno nam je da imamo ove iscufane rubove. To napravimo i na poklopcu. Ako nam zbog gornjeg sloja ljepila teže ide – uzmite  grublji brusni papir(60/80). 

Oštrim kistom umočenim u umbra pastu lagano prelazimo preko tih dijelova gdje smo skinuli dijelove salvete – da naglasimo rubove. Napravimo to i na poklopcu. Rub poklopca smo obojali žutom, nanijeli pastu i brusili nejednako.

Na donji ukrasni rub kutije smo na primer nanijeli pastu i pobrusili.

Antique pastu nanosimo koliko tamno želimo, ako ju nanesemo previše samo lagano prebrusimo i obrnuto – ako nam je malo tamno, nanesemo više.

 

Za krajnji učinak pošpricati ćemo crvenom, tirkiznom, bijelom bojom. Ovdje smo koristili staru četkicu za zube, ali naravno možete i nekim oštrijim kistom (npr. onim za šablone). Ako je boja dosta tekuća nemojte ju razvodnjavati.

 

Na kraju smo još dodatno skinuli malo salvete da imamo i bijele dijelove, dodali malo plave na donji rub te malo srce kao ukras i sve prelakirali mat akrilnim lakom.