Kao podloga tj okvir poslužit će nam gotovi elementi od mdf-a – ravna podloga i ukrasna podloga iste veličine, a kao motiv smo izabrali rižin papir.

 

Donju podlogu obojamo bijelim akrilnim primerom i na njega nanesemo decor soft boju – flax blue. Sa ukrasne podloge smo precrtali veličinu srednjeg dijela na rižin papir i izrezali par mm veće.

 

Također sa gornje podloge iscrtamo srednju „rupu“, obojamo bijelom akrilnom bojom i decoupage ljepilom zalijepimo motiv sa rižinog papira.

 

Na plavu boju nanesemo mjestimično prozirnu wax pastu i obojamo cijelu površinu oko motiva tirkizno plavom.

 

Kada se boja osuši brusnim papirom sve pobrusimo i na mjestima gdje je wax pasta vidi nam se donja plava nijansa. Obzirom da su obje decor soft boje, idealne za shabby uratke, boje će nam se lijepo pretapati jedna u drugu. Pomoću univerzalnog hobby ljepila zalijepimo ukrasnu podlogu na donju ukrašenu.

Pola naše slike lagano „ispatiniramo“ bijelom bojom, koristeći se oštrim kistom. Za daljnje ukrašavanje tj. romantične dodatke poslužit ćemo se gotovim cvjetićima, moosgummi djelovima, samoljepljivim perlicama i čipkicama.

Dijelove zalijepimo u kut slike koji nam je ostao tamniji. Oko pola okvira zalijepimo čipkicu i malo još dodamo tj. pošpricamo točkicama tirkizne boje.

 

Brzo, jednostavno i romantično !!!