Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Stara bilježnica, podloga i bookmarker

 

Kako od nove bilježnice napraviti starinsku – danas ćemo vam u par koraka pokazati kako. Ujedno ćemo raditi i podlogu za papir sa kvačicom.

 

Izabrali smo dva rižina papira sa starinskim slikama i natpisima. Podlogu obojamo transparentnim primerom da nam bolje prima boju. Kako je bilježnica bijela raditi ćemo direktno na koricama bez prethodnog farbanja (što manje boja i medija da nam se karton ne razmoči).

 

Podlogu smo obojali mat bijelom akrilnom bojom, rižin papir iščupkali na par komada i zalijepili na podlogu i bilježnicu.

Špatulom smo oko motiva nanijeli modeling pastu. Nju smo izabrali baš zbog njene fine i lagane strukture, pokrit ćemo rub papira za lakše bojanje tj. stapanje sa podlogom, a nećemo imati grube prijelaze.

 

Sa zadnje strane nanijeli smo uzorak šablone. Ovdje smo se poslužili sa Stamperia šablonom koja ima par sitnih, različitih uzoraka – u jednom potezu smo dobili različite uzorke. Obzirom smo ponovno radili sa modeling pastom, nećemo imati problema da nam bilježnica ili podloga stoje nepravilno na stolu, jer je uzorak zbilja tanak.

 

Za bojanje podloga oko motiva izabrali smo decor soft boje – lichten green, country blue i malo tirkizne. Spužvicom ih naizmjenično nanosimo.

 

Isto obojamo i pozadine.

 

 Uzmemo fini brusni papir i pobrusimo boju. Kod decor soft boja – što ju više brusite ona je sve glađa i ljepša na dodir. A i prijelazi između nijansi (ako ih ima) postaju manje vidljivi.  Oštrim kistom i umbra antique pastom postaramo rubove i dijelove površina po želji.

 

Za dodatni štih poslužit ćemo se malo pečatima – vitice, cvjetići, pismo.

 

A naravno i malo pozlate uvijek dobro dođe – zlatnu wax pastu na prst i malo po rubovima, motivu – kako volite.

Za kraj smo na bilježnicu zalijepili malo čipke, dodali malo natpisa.

 

Za kuteve smo prerezali jedan filigranski element po pola i zalijepili ga express ljepilom (kada vam pravi metalni kutovi nisu pri ruci može vam i to poslužiti). Kako nam je ostalo rižinog papira – kompletiću se pridružio i jedan bookmarker .

A u našoj bilježnici smo da bi bila prava starinska smo ispečatirali kut svakog lista.