Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Stojeći sat

 

 Sa sata skinemo sve okove i obojamo ga bijelim akrilnim primerom.  Za motiv smo izabrali decoupage papir iz kolekcije GS – malo drugačijih dezena. Papir smo izrezali na trake širine bočnih stranica sata. Podlogu namažemo Mod Podge ljepilom, a papir  lagano smočimo i obrišemo višak vode kuhinjskim ubrusom i postavimo na podlogu. Prstima lagano izravnamo da istisnemo sve eventualne mjehuriće zraka. Zatim ponovno premažemo ljepilom.

 

Na donji dio poklopca tj. prednju stranicu sata nanesemo strukturnom pastom i šablonom uzorak.

 

Na cijelom satu koristit ćemo 3 nijanse mat akrilnih boja

-          Ivory – kompletna unutrašnjost

-          Bež – prednja i zadnja strana sata

-          Country zelena – pod i gornja ploča sata

Krug na sredini obojamo zelenom i kada se posuši, zalijepimo krug izrezan iz papira malo manji od promjera cijelog kruga.

 

Na gornji dio vrata do polovice gdje nam počinje šablona nanosit ćemo fineline crackle lak za raspucavanje iz dvije komponente. Kistom nanesemo 1. Fazu koja je bijele boje i ostavimo da se osuši. Kada je na dodir suha nanosimo 2. Fazu – lagano ju prstom „utrljavamo“ preko površine dok ne dobijemo jednoličan premaz. Ostavimo da se suši i kako se suši pojavljuju su pukotine. Veličina ovisi o debljini 2. Faze.

 

Kada se 2k lak posušio i ispucao, u pukotine pamučnom krpicom utrljavamo antique pastu – staro zlato. Ispoliramo čistom pamučnom krpom. NAPOMENA – dio gdje nam je 2k lak lakiramo solvent lakom (lak na bazi nitra).

 

Na gornju ploču smo stavili motiv sa šablone, obojali zelenom i sve premazali antique pastom staro zlato. Lagano brusnim papirom sitne granulacije sve prebrusimo da dobijemo starinski izgled.

 

Donji dio prednje stranice malo ispatiniramo antique pastom i opet sve lagano pobrusimo.

 

Da nam unutrašnjost sata ne bi bila jednolična, uzeli smo mali oblik od MDF-a obojali ga zeleno i šablonom i bež bojom malo oslikali. Hobby ljepilom zalijepimo ga u unutrašnjost sata vidljivo sa prednje strane.

Za kraj smo zalijepili brojke koje smo ostavili u natur boji, stavili satni mehanizam i dodali ukrasne nogice za decentni vintage izgled našeg sata.