U ovom tutorijalu ćemo vam pokazati kako u par koraka možete ukrasiti male terakota teglice.

 Za početak vam trebaju teglice, silikonski kalup, DAS masa, dječji puder i heavy body gel. Po kalupu pospemo puder (da nam se lakše vadi odljevak. Utisnemo DAS masu, izvadimo i heavy body gelom zalijepimo za teglicu.

Na ostatak površine špatulom i kistom nanosimo Fiber pastu – nju smo izabrali jer u sebi ima vlakna koja nam kada bojamo daju malo drugačiju strukturu podloge. Odličan efekt ima i kada npr. radimo sa šablonom imitacije starih cigli. Ostavimo da se osuši.

 Za bojanje ćemo se poslužiti sa 3 mat akrilne boje – crna, siva i mrvicu bijele. Crnu ćemo nanijeti najviše na naš odljevak iz kalupa, a ostalo naizmjenično, da nam izgleda kao neki stari kamen raznih nijansi. Bitno je da nam se boje dobro osuše.

 Zatim stavimo na podlogu za miješanje malo mat bijele akrilne boje, spužvicu lagano umočimo u boju, obrišemo ako je ima puno i lagano tapkajući prelazimo po vrhovima paste. Negdje možete više „zabijeliti“ negdje manje. Opet dobro osušimo.

Za dodatni efekt starine, dodat ćemo malo Moss paste – pasta koja imitira mahovinu. Nanesemo ju kistom i odmah grijemo fenom da nam se „napuhne“ tj. dobije veći 3D efekt. Za malo hrđe tj. patine poslužit ćemo se teracota pastom (može poslužiti i akrilna boja teracota nijanse). Nanesemo ju lagano na površinu, i ako nam je previše intenzivna boja, jednostavno ju malo pošpricate vodom i obrišete višak.Sve skupa opet na mjestima možete „zabijeliti“ .

 

Naše teglice po želji možete prelakirati  mat akrilnim lakom u spreju.Mogu vam poslužiti za Uskrs za držanje jaja, napravite komplet sa još malo dodataka po želji. A kasnije u njih možete posaditi male kaktuse.