Podloge smo prvo obojali bijelom akrilnom mat bojom. Dijelove salvete smo iščupkali i „obukli“ vjenčić sa svih strana te polovicu kuglice. Obzirom na zavijenu površinu podloga, salvetu čupkamo na manje dijelove i lijepimo kao kolaž.

Drugi dio kuglice obojamo u mat lipstic crvenu boju. Kada se osuši kistom namažemo klasični crackle medij. Nakon što je na dodir samo lagano ljepljiv, spužvicom ćemo utapkati bijelu mat boju. Probamo ne prelaziti dva puta po istom mjestu. Obzirom da smo boju nanosili spužvicom dobiti ćemo sitne male pukotine.

 

Kao ukrasni dodatak uz natpis smo odabrali i srce te malu drvenu pahuljicu. Srce i natpis obojamo u istu crvenu, na rub spužvice stavimo malo bijele boje i lagano samo povučemo po rubovima. Pahulju smo obojali u metallic srebrnu akrilnu boji i univerzalnim hobby ljepilom zalijepili na srce. Za malo glamura poslužiti ćemo se glitter srebrnim ljepilom u tubi – na vjenčiću ćemo ocrtati neke dijelove motiva, a ako ga stavimo na prst i malo razmažemo s njim možemo i malo ukrasiti ukrasne dijelove tj. samo ga namazati po podlozi.

Na kuglicu smo po sredini zalijepili srebrnu ukrasnu trakicu. Srce sa pahuljicom smo trakicom i vrućim ljepilom pričvrstili da nam visi u sredini vjenčića, a na isti način natpis da visi na donjoj strani vjenčića  i imamo krasan ukras za ulaz. Sve prelakiramo akrilnim lakom.