Sa kovčega od MDF-a smo skinuli okove i obojali ga bijelim akrilnim primerom. Koristit ćemo scarpbook papir sa temom vjenčanja i jutu u traci.

 

Sa papira ćemo  škarama precizno po rubu motiva izrezati samo dio motiva koji odgovara veličini gornjeg dijela poklopca (djelomično). Zalijepimo ga Mod Podge ljepilom ili univerzalnim hobby ljepilom. Ako imamo mrvicu viška papira odstranimo ga skalpelom ili brusnim papirom. Gesso bijelom pastom i špatulom nanosimo dijelove šablone. Bočne strane poklopca također potpuno „obučemo“ u uzorak sa šablone, a gornji dio poklopca oko zalijepljenog papira (slobodno možemo i po papiru nanositi).

Pustimo da se osuši i sve skupa obojamo mat bijelom akrilnom bojom (pažljivo uz rub papira).

Donji dio kutije obojamo u cijelosti u mat country rosa akrilnu boju. Kako nam je traka jute malo preširoka i smetala bi za okove, škarama ju odrežemo na širinu koja nam je potrebna i pomoću hobby ljepila zalijepimo okolo na kovčeg.

 

Unutrašnju stranu poklopca obojali smo mat bijelom. Uzmemo mali kartonski okvirić i obojamo ga u istu roza nijansu. Izrežemo mali dio scrap papira i zalijepimo ga, te oko njega okvirić.

 

Na jutu smo pomoću šablone sa slovima i oštrog kista za šablone napisali prigodni tekst. Bitno je da na kistu nema previše boje da nam se ne razlije.

 

Za kraj smo dodali malo čipkane trakice koju smo zalijepili preko jute, pokoji cvjetić i biserčić. U donjem lijevom kutu poklopca kovčega smo ostavili malo mjesta za imena mladenaca ili datum vjenčanja.

 

Nježno, decentno – prigodno za svako vjenčanje.