Email: info@nbhobby.com

Besplatna dostava Hrvatskom poštom iznad 250 kn!

Mob: 091/624-6229

Moj račun 
Otvori navigaciju
Košarica
Zatvorite
  • Izbornik

Zavjesica

Potrebna vam je podloga, akrilni primer, akrilne boje, salveta, a na webu pronađete sliku tj. šablonu zavjesice i isprintate ju.

Podlogu smo obojali transparentim akrilnim primerom. Nakon što ste podlogu obojali bijelom akrilnom bojom, zalijepite dio salvete – mi smo odabrali pejzaž na temu masline. 

Kako nam je dio podloge ostao bijel – na podlogu za miješanje smo stavili bež, bijelu kavu i malo roza mat akrilne boje te ih tupkajući malom spužvicom stapali na dio podloge oko salvete (pittorico). Odabrali smo boje koje su i na salveti.

 

Zavjesicu na papiru prerežemo na dva dijela – ali trebate te učiniti u istom rezu tj. da vam oba dijela papira ostanu u komadu.

Tako odrezane spojimo, stavimo na podlogu i maknemo GORNJI DIO. Tako će nam ostati vidljiv dio podloge na koji ide zavjesa i njega obojamo u malo razvodnjenu bijelu boju – do početka drške. Maknemo papir. Da bi si pomogli u crtanju pregiba zavjese, odrežemo si kartončić koji je sa jedne strane ravan, i gledajući u sliku zavjese, prislonimo karton na podlogu te kistom umočenim u bijelu boju obojamo pregibe zavjese. Umjesto koso rezanog kista možete koristiti i ravni.

 

Rubove iscrtamo bijelom konturom, malo ih ukrasimo, a još smo dodali i crte/ukrase kao na našem printu.

 

Mi smo dodali i malu mašnicu, ali vi se možete poslužiti i ukrasnom trakom koju ćete na kraju zavezati. Obojate rub podloge, prelakirate akrilnim lakom, a po želji možete dodati i metalne kukice kako bi vam podloga poslužila za vješanje kuhinjskih sitnica.