Kvalitetni mediji za uljane boje

Mediji za uljane boje su aditivi koji se dodaju uljanim bojama kako bi se poboljšale njihove karakteristike poput sušenja, teksture i drugog.
Jedan od medija za uljane boje je sikativ koji dodajemo uljanim bojama za brže sušenje. Važno je napomenuti da je prije korištenja ovog medija potrebno pročitati uputstvo za upotrebu jer previše sikativa može uništiti sliku.
Liquin medij brenda Winsor & Newton osim što ubrzava sušenje, poboljšava transparentnost slojeva i sjaj boje. Može se koristiti i za postizanje impasto efekta na slici.

Sennelier green for oil je gel medij za umjetnike koji žele koristiti teške boje i izgraditi teksturu. Ovaj gel medij čuva konzistenciju bez da vaša ulja budu previše tekuća.

Za smanjenje žutila u mračnim uvjetima možete koristite laneno ulje izbijeljeno.
Dammar lak pruža zaštitu slikama od prašine, prljavštine i drugih oštećenja. Također može pomoći u sprječavanju oksidacije uljanih boja. Može dodati i određenu transparentnost slikama, što može biti poželjno ako želite postići određene vizualne efekte.
Važno je imati na umu da s vremenom lak može postati krhak pa je potrebno sliku dodatno zaštiti od udaraca.

Za kraj možete nanijeti završni lak, sjajni ili mat, ovisno o preferencijama. Gloss verzija će dodati sjaj slikama, što može naglasiti boje i stvoriti blistavi izgled. Mat lak pruža završni sloj koji ne reflektira svjetlost na isti način kao sjajni lakovi, čime se postiže matiran izgled slike. Osim estetskih razloga, mat lakovima često žele smanjiti sjaj i refleksiju kako bi se bolje vidjeli detalji slike, posebno kad je slika izložena svjetlu.

Bilo da ste iskusni umjetnik ili ste tek zakoračili u svijet uljanih boja, naši proizvodi prilagođeni su svim razinama. Kvaliteta naših medija jamči da će vaši radovi ostati svježi i autentični dugi niz godina.

Za dubinsko čišćenje svih vrsta kistova, noževa, paleta i ostalih posuda prije sljedeće uporabe preporučujemo Sennelier čistač.

Naručite online i ostvarite besplatnu dostavu na kućnu adresu za narudžbe veće od 33 €.