Pogledali ste sve proizvode.

Pogledali ste sve proizvode.

Najveći izbor papira za crtanje na jednom mjestu

U našoj kategoriji papira za crtanje, možete pronaći širok izbor raznovrsnih papira, bilo da ste profesionalni slikar ili amater. Papiri za crtanje predstavljaju osnovu svakog slikarskog djela i dolaze u različitim debljinama i teksturama.

Ovdje možete pronaći slikarski papir, posebno namijenjen za slikanje i rad s bojama. Ovaj papir često dolazi u slikarskim blokovima ili listovima, pružajući umjetnicima praktičnost i fleksibilnost.

Postoji nekoliko vrsta papira koje možemo podijeliti po karakteristikama koje čine papir pogodnijim za određene tehnike slikanja. Glazirani papir ima površinu prekrivenu slojem glazure, čime se sprječava upijanje vode u papir. Izuzetno je pogodan za mokre tehnike slikanja poput akvarel tehnike, slikanja tušem, akrilnog slikanja i drugih.

Teksturni papir ima grublju površinu i pogodan je za suhe tehnike slikanja pastelama, ugljenom ili olovkom. Različite teksture papira nude mogućnost postizanja različitih efekata.

Vellum papir je srednje teksture i često se koristi za tehniku crtanja olovkom ili tušem.

Akvarel papir je često teži od običnog papira kako bi dobro podnio vlagu. Za postizanje različitih efekata, dostupni su hladno prešani (cold pressed) i toplo prešani papir (hot pressed).

Papir za pastele je poseban papir za slikanje pastelama koji ima grublju teksturu kako bi pastela bolje prionula na površinu.

Blokovi za crtanje dolaze u jednostavnim, praktičnim formatima i omogućuju slikanje bez potrebe za dodatnom podlogom poput platna. Kao i slikarski papiri, dolaze u raznim debljinama i teksturama. Predstavljaju ekonomičniju varijantu od pojedinačnih papira, ako trošite veće količine. Omiljeni su među umjetnicima jer omogućavaju fleksibilnost i olakšavaju rad.

Ovdje možete pronaći Blok Clairefontaine Paint-on Recycle, reciklirani papir pogodan za suhu i mokru tehniku. Za akvarel tehniku pogledajte Blok Serano ili Ecoline blok.

Za suhe tehnike slikanja pogledajte Blok 1557 Canson.

Za uljanu tehniku ili akvarel predlažemo Blok A4 za ulje i akril Canson.

Slikarski bookovi olakšavaju organizaciju i pohranu svih radova na jednom mjestu. Estetski privlačan izgled, tvrde korice koje služe kao podloga za rad i mogućnost jednostavnog nošenja sa sobom čine ove slikarske dodatke omiljenim među slikarima.

Ovisno o tehnici slikanja ili drugim preferencijama, pogledajte neke od naših bookova poput Van Gogh Mixed Media Journal, koji je namijenjen raznim tehnikama poput akrila, gvaša, ugljena, akvarela i drugih, ili knjige za akvarel Rembrandt čiji papir je bez kiselina, pH neutralan i puferiran kako bi se optimalno jamčila trajnost papira.

Nudimo vam širok izbor papira, blokova i ostalog – sve na jednom mjestu, uz besplatnu dostavu na kućnu adresu za narudžbe iznad 33 €.